GROEP DRIE!
 
Hoi! welkom op onze pagina!

Wij zijn de leerlingen van de derde groep van de Erasmus-cultuurdagen. Onze lessen worden gegeven door meneer Dingenouts en we zijn tussen de 12 en 15 jaar oud.  Op deze pagina's komt te staan wat wij, Nederlandse kinderen die in Milaan wonen, belangrijk, leuk,  gek, mooi, interessant of gewoon cool vinden van Nederland. Wij zijn Rosa Brahim, Femke de Wit en Jelte de Wit. 

Wil je reageren stuur dan een mail naar de webmaster corsi(at)erasmusassocult.org. Die zorgt wel dat het bij ons komt. 

De eerste cultuurles ging over landschappen: veenafgravingen, polders en zo. Dit vinden wij mooie foto's over 'landschappen'.

PSV is Kanpioen ajax moet zijn 
broek uit doen  
dit is the PSV stadium
nederland heeft heel veel windmolens 

Foto's van landschappen door ons uitgekozen, nog niet compleet en  nog zonder onderschrift.

  Nederland


Waar koeien grazen in een eindeloos patroon,

En waar polders het gras groen houden.

Waar tulpen groeien in genoegen,

En waar de stadjes schoon en kalm zijn.

Waar elk dier de vrijheid van ruimte heeft,

En een ieder met kaas en vers brood van de markt terugkomt.

Waar de molens, oud en niew, kunnen rusten,

In een plek van laagland om zich heen.


Nederland

Voor mij is Nederland vèèl meer dan een land. Nederland is waar ik mijn eerste stappen, mijn eerste woorden, en mijn eerste fiets heb uitgeprobeerd. Niet alleen dat, maar ik ben met een goede plak kaas op boerenbrood opgegroeid. Temminste, voor de meeste tijd. In Nederland heb ik van oliebollen, stroopwafels, pannenkoeken, poffertjes en drop leren houden. Ik heb de mensen van de bakker, de slager en de kaasboer leren kennen als vrienden, mensen die ik voor een lange tijd zou kennen. Ik heb elk boek in de boekenzaak in Gouda leren kennen, elk woord van de verhalen waaruit ik werd voorgelezen. Maar dat ben ik nu vergeten, want ik ben immidels al veertien. En, zelfs al woon ik daar allang niet meer, is Nederland mijn thuis.   

Rosaida Brahim

 
Over onze thema's
Annie M.G. Schmidt    

Abeltje
Typisch Nederlands
Jeugdjournaal

Wereldkids
Typisch Vlaams
Topografie lere
nOver Nederland: 

Klasse logboek

Zaterdag 23 oktober 2010 Thema: Typisch Nederlands /Vlaams

Verslag van Rosaida

In deze les hebben we over Annie M.G. Schmidt gelezen en een filmpje gezien. Ze was een schrijver voor kinderen, en ze had verschillende prijzen gewonnen. Maar terwijl we over haar leerden, hebben we ook geleeerd waar kinderen van onze leeftijd zich tegen afzetten. Elk kind in de documentaire had een andere manier om het te laten zien. Eén kind gebruikte lichaamstaal om te laten zien dat hij iets niet leuk vindt. Een ander kind zei dat hij internet gebruikte om te communiceren zonder dat hij een 'apendonder' werd genoemd. Ieder van ons zet zich tegen iets anders af. Een van ons vindt luchtvervuiling niet prettig en een ander vindt dierenproeven onuitstaanbaar. Tenslotte zijn er vele dingen waar schrijvers van kinderboeken zich tegen kunnen afzetten, en natuurlijk moeten kinderen het ermee eens kunnen zijn, zodat ze het boek aan hun vrienden kunnen aanraden.


Comments